Livet är för kort för dåliga böcker – men hur hittar man de där böckerna som verkar vara skrivna för just dig? De där böckerna som kan fungera som en terapeut genom en livsomvälvande händelse eller period, öppna dina ögon för nya sätt att tänka på, inse att du inte är ensam om din situation, läka och kurera och plåstra om dig själv, helt enkelt får dig att må bättre och utvecklas som människa.

Under en biblioterapeutisk konsultation får du utforska din relation till böcker, både hur den sett ut och vad du önskar framåt. Jag är inriktad på skönlitteratur och kan ge recept på romaner, noveller och dikter, men i vissa fall, om så önskas, även självhjälpslitteratur eller fackböcker rörande psykisk hälsa och ohälsa.

Biblioterapi är något alla kan ha nytta och nöje av. Bara av ren nyfikenhet, en önskan att utvecklas som människa, nå fördjupade tankar och känslor eller om du varit med om något jobbigt som du vill få hjälp med att bearbeta och läka.

Du kommer bli tillfrågad att fylla i ett frågeformulär i förväg, innan första samtalet. Detta för att få till ett så givande samtal som möjligt, och även för att kunna läsa eller få med dig en text eller boktips direkt. Ditt fulla recept på skönlitteratur kommer komma hem till dig inom några dagar efter samtalet.

Jag rekommenderar dig att göra anteckningar i böckerna eller ha en liten skrivbok till hands, för att kunna göra reflektioner kring det lästa. Gör i ordning en rogivande, mysig läshörna med en skön fåtölj och en bokhylla för dina favoritböcker. Om du vill boka in ett samtal till, efter att du läst dina böcker, är du välkommen. En givande läsning önskar jag dig!